
P09 EPD: Engineering Management #02 – online
Kursens syfte är att ge grundläggande förståelse och kunskap om forskning inom ledning av ingenjörsarbete och produktutveckling i industrisammanhang.
Kurser för doktorander och yrkesverksamma i industrin inom området produkt- och produktionsutveckling.
Kursens syfte är att ge grundläggande förståelse och kunskap om forskning inom ledning av ingenjörsarbete och produktutveckling i industrisammanhang.
Kursen riktar sig till professionella och doktorander som vill fördjupa sin kunskap om bearbetningsprocesser. Med en bättre förståelse för modern maskinbearbetning kommer deltagarna att vara bättre lämpade att både implementera och bidra till den fortsatta utvecklingen inom området bearbetningsprocesser.
Kursen syftar till att hjälpa doktorander som forskar och arbetar inom området konstruktion att utveckla en forskningsmetodik av hög vetenskaplig kvalitet.
Kursen skall stärka förståelsen för den viktiga länk som finns mellan teknik och ekonomi, ge kunskap för att tillämpa ekonomiska villkor som ett styrmedel för produktionsutveckling och formulera en produktionsutvecklingsstrategi för ett givet produktionsavsnitt.
Denna kurs ger en bra grund inom designoptimering och visar på det intima förhållandet mellan den matematiska modellen som beskriver själva designen och de lösningsmetoder som optimerar den.
Aktiviteter inom industrin och samhället i stort kräver att hänsyn tas till hållbar produktutveckling. Denna kurs tar upp hur olika hållbarhetsaspekter relaterar till produktutveckling och fokuserar på varför, hur och när hållbarhet behöver integreras och implementeras i produktutvecklingsverksamheten.
Målet med kursen är att erbjuda avancerad kunskap och praktisk erfarenhet av störningar och variationanalys i tillverkningssystem. Kursen omfattar avancerade metoder i processkontroll, grundorsakanalys, modellering och konsekvensbedömningar av störningar och variationer.
Kursen syftar till att öka medvetenheten om industriellt underhåll och dess betydelse för den digitala omvandlingen av tillverkningsindustrin. Kursen behandlar ett brett perspektiv på industriellt underhåll med fokus på produktionsutrustning.
Denna kurs syftar till att ge deltagarna en översikt över och en gemensam kunskapsbas inom forskningsområdena för Produktion2030, med tonvikt på industriell produktutveckling och produktion. För varje ny kurs rekryteras lärare/föreläsare från deltagande akademiska institutioner och industriella samarbetspartners.
För 6:e gången samlar PAD 2020 internationella unga forskare och forskarstuderande som för närvarande forskar inom metodisk produktutveckling med fokus på produktarkitekturer och modularitet. Veckan är fylld med praktiska workshops för att tillämpa delar av genomgångna utvecklingsmetoder. Det interaktiva formatet guidar dig genom sessionerna och ger utrymme för diskussioner och utbyte.
Datum (från februari 2021) enligt överenskommelse med kursgivaren efter registrering. Kursen ska vara en väckarklocka för hur du kommunicerar och syftar till att ge dig verktyg och träning för du ska vara väl förberedd att kommunicera din forskning med icke-experter. Vi använder intervjuer och kamera för att testa dina färdigheter. Kunskaperna från kursen är användbara i all kommunikation, till exempel för att försöka övertyga finansiärer och / eller företag om nya projekt och för att förbereda presentationer, intervjuer i media eller undervisning. För att få en professionell 'meddelandebank' i ett konkret forskningsprojekt rekommenderar vi den avancerade kursen - steg två.
Boka kurstillfälle (från februari 2021) då det passar dig, men registrera dig här först. Ta chansen och finslipa din kommunikationsförmåga för att bli mer övertygande och framgångsrik i att nå ut med din forskning till olika målgrupper, särskilt icke-experter.
Kursens syfte är att ge en teoretisk grund för att bedriva forskning inom produktutveckling.
Kursen syftar till att öka medvetenheten om hållbarhet i allmänhet via ett livscykelperspektiv och mer djupgående m.a.p. de sociala-, miljömässiga- och ekonomiska aspekterna inom varje deltagares forskningsområde. Att genomföra effektiv hållbarhetsforskning kommer att leda till hållbar utveckling!
Manuellt arbete påverkar praktiskt taget alla tider som används i industrin, även om maskiner producerar varorna, behövs människor för att hålla maskinerna igång. Betydelsen av dessa manuella aktiviteter är ofta försummad, till exempel anses omställningstid ofta vara en konstant för en specifik maskin oavsett vilken produkttyp man ändrar till/från.
Målet med kursen är att ge deltagaren omfattande kunskap om olika typer av forskningsmetoder samt fördjupad kunskap när det gäller metoder relevanta för den enskilda studentens doktorandstudier.
Denna kurs är för dig som vill utforska möjligheterna inom metrologi och karakterisering av funktionella ytor. Praktiska tillämpningar inom ditt eget område utgör grunden för olika kursmoment.
Kursen ger inblick i produktionsutmaningar och innovativa produktionslösningar hos ett stort antal producerande företag, som tjänar som inspiration och ”live cases” (exempelvis SSAB, Sandvik, Gnosjöföretag).
Kursens syfte är att ge grundläggande förståelse för hur modellering, simulering och optimering kan stödja produktutvecklingsprocessen.